12:58 12.05.2021

Хомчак назвав п'ять стратегічних цілей для досягнення перспективної моделі сил оборони

2 хв читати
Хомчак назвав п'ять стратегічних цілей для досягнення перспективної моделі сил оборони

Проект стратегічного оборонного бюлетеня України передбачає п'ять стратегічних цілей для досягнення перспективної моделі сил оборони та отримання ними певних оборонних можливостей, повідомив головнокомандувач Збройних сил України, генерал-полковник Руслан Хомчак.

"Одним із визначальних напрямів розвитку нашого війська є введення об'єднаного керівництва силами оборони та військового управління у Збройних силах України з дотриманням вимог демократичного цивільного контролю. В рамках першої стратегічної мети сплановано з'єднати й інтегрувати процеси організації всеосяжної оборони України й об'єднаного керівництва силами оборони та військового управління у Збройних силах", - сказав Хомчак на всеукраїнському форумі "Україна 30. Безпека країни" в Києві в середу.

За його словами, друга мета передбачає укомплектовування Збройних сил професійним усебічно підготовленим і мотивованим персоналом, практичне впровадження способу доукомплектування бойових військових частин резервістами без оголошення мобілізації, розвиток системи військової освіти і науки, охорони здоров'я і соціального захисту військовослужбовців, підвищення ролі сержантського та старшинського складу.

"Ми передбачаємо, що до 2025 року Збройні сили України будуть укомплектовані кадровими військовослужбовцями на 80-90% і військовослужбовцями, які підписали контракт на службу в резерві, 10-20%", - зазначив Хомчак.

Головнокомандувач зазначив, що забезпечення ЗСУ, інших складових сил оборони сучасним озброєнням і військовою технікою реалізовуватиметься у рамках виконання третьої стратегічної мети.

"Збройні сили планується поступово оснащувати високотехнологічними зразками озброєння і військової техніки, які забезпечать реалізацію потенціалу стримування, захист військ, об'єктів, інформації та кіберпростору", - пояснив він.

Хомчак додав, що в середньостроковій перспективі планується здійснити нарощування ракетного озброєння, переозброєння на нові та модернізовані зразки ракетно-артилерійського озброєння, забезпечення сучасними протиповітряними та протиракетними засобами, розвиток можливостей авіації, зокрема безпілотної, нарощування корабельного складу, переозброєння новою бронетехнікою, розробку роботизованих систем, безпілотних комплексів, а також систем управління військами і зброєю, зокрема на основі штучного інтелекту.

Розвиток військової інфраструктури, вдосконалення об'єднаної логістики, системи медичного забезпечення і забезпечення достатніми засобами та матеріальними засобами планується реалізувати в рамках четвертої стратегічної мети, зазначив він.

Міністр повідомив, що досягнення інтегрованих оперативних можливостей сил оборони буде реалізовано в рамках п'ятої стратегічної мети.

"Потенціал стримування планується наростити ракетними комплексами, багатофункціональними пілотними та безпілотними авіаційними комплексами, протиракетними й зенітно-ракетними комплексами середньої дальності тощо", - сказав Хомчак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА