21:16 13.05.2021

Влада США рекомендує не платити викуп хакерам, але рішення за компаніями

1 хв читати
Влада США рекомендує не платити викуп хакерам, але рішення за компаніями

Влада США не радить платити викуп хакерам у разі кібератак, однак компанії мають право самі вирішувати, як правильніше вчинити, заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

"Рекомендація ФБР - не платити викуп у таких випадках, як ви добре знаєте. І не даремно, тому що такі виплати можуть підштовхнути хакерів до вчинення нових атак. Це наша рекомендація. Але установи і компанії з приватного сектора самі приймають рішення", - сказала Псакі.

Раніше агентство Bloomberg повідомило з посиланням на джерела, що компанія-оператор американського трубопроводу Colonial Pipeline заплатила близько $5 млн хакерам за відновлення своєї комп'ютерної мережі. Паливопровід, яким доставляють пальне з Техасу на східне узбережжя США, паралізувала хакерська атака 7 травня.

У вівторок компанія-оператор Colonial Pipeline оголосила про поступове відновлення роботи.

У Білому домі заявляли, що хакери, які вчинили кібератаку, ймовірно, перебувають у Росії, проте не пов'язані з владою РФ. У ФБР вважають, що за атакою стоїть угрупування DarkSide.

За даними Associated Press, DarkSide діє з серпня 2020 року. Ці хакери заявляють, що ніколи не нападають на лікарні, навчальні заклади, структури держуправління і на інші об'єкти, які не займаються бізнесом, а частину доходів передають на благодійність. Угруповання також не проводить кібератак на пострадянському просторі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА