12:28 17.05.2021

Понад 70% вважають, що Україна має розпочати розробку власної вакцини від COVID-19 - соцопитування

2 хв читати
Понад 70% вважають, що Україна має розпочати розробку власної вакцини від COVID-19 - соцопитування

74% українців вважають, що Україна має розпочати розробку власної вакцини від коронавірусу, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 4-8 травня 2021 року.

Згідно з даними дослідження, 61% українців підтримують ідею власного виробництва всіх вакцин в Україні, навіть якщо вони будуть дорожчі за іноземні, 32% не підтримують таку ідею. 74% вважають, що Україна має розпочати розробку власної вакцини від COVID-19, протилежної думки дотримується 21%.

25% зазначили, що особисто хворіли на коронавірус, 69% - не хворіли. 64% тих, хто хворів на COVID-19, зверталися по допомогу до лікарів держзакладів охорони здоров'я, 36% не зверталися.

52% тих, хто звернувся по допомогу, оцінили якість отриманої консультації, лікування на добре й відмінно, 26% - на задовільно, 22% - на погано й жахливо.

За даними соцопитування, половина українців швидше бояться економічних наслідків епідемії коронавірусу для своєї сім'ї, ніж бояться захворіти. Третина – навпаки, більше бояться захворювання, ніж фінансових труднощів. 15% зазначили, що нічого не бояться (з листопада минулого року кількість таких респондентів збільшилася майже вдвічі).

Переважна більшість опитаних підтримують упровадження державних програм із підтримки, захисту лікарів, постраждалих від коронавірусу (94%) і реабілітації від хвороби незахищених шарів населення (87%).

49% вважають, що критика окремими політиками дій влади щодо боротьби з пандемією коронавірусу, швидше, шкодить боротьбі з захворюванням, 26% - протилежної думки.

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів.

Метод опитування: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА