09:55 19.05.2021

У КМДА виявлено порушення законодавства у сфері сплати орендної плати за землю на суму понад 100 млн грн

2 хв читати
У КМДА виявлено порушення законодавства у сфері сплати орендної плати за землю на суму понад 100 млн грн

За підсумками проведених обшуків в департаменті земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації співробітники Державної фіскальної служби викрили факт ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах низкою підприємств, повідомляє прес-служба ДФС.

"Встановлено, що директор одного із товариств, з 2013 року по теперішній час, користувався земельними ділянками без оформлення правовстановлюючих документів на них та не сплачував орендну плату за землю комунальної власності. Такі дії спричинили тяжкі наслідки громадським інтересам, а саме у вигляді ненадходження коштів за орендну плату в розмірі понад 19 млн грн", - ідеться в повідомленні.

У ньому зазначається, що при поданні декларації про сплату земельного податку та орендної плати за використання землі комунальної власності, за період 2017-2018 років, умисно занизив площу та нормативно грошову оцінку земельної ділянки.

"За фактами цих правопорушень директора зазначеної компанії оголошено в розшук. Наразі керівник цього підприємства переховується від органів досудового розслідування. Вживаються заходи, спрямовані на встановлення місця перебування розшукуваної особи", - повідомляють у ДФС.

Там уточнюють, що в рамках досудового розслідування досліджується можлива причетність службових осіб Київської міської державної адміністрації до скоєння правопорушень, які спричинили тяжкі наслідки інтересам територіальної громади міста Києва у вигляді "безпідставно неодержаних (упущених) коштів орендної плати за фактичне користування службовими особами товариств земельними ділянками у Києві".

Як повідомляється, за результатами обшуків виявлено та вилучено кадастрові справи земельних ділянок, розташованих у м. Києві, що свідчать про порушення законодавства у сфері сплати орендної плати за землю на загальну суму понад 100 млн грн.

"За цими фактами до ЄРДР внесено 11 кримінальних проваджень щодо вчинення кримінальних правопорушень у сфері зловживання владою або службовим становищем", - резюмують у фіскальній службі.

Як повідомлялося, минулого тижня ДФС провела обшуки в департаменті земельних ресурсів КМДА.

Зазначалося, що, згідно з наявною інформацією, директор одного зі столичних підприємств не уклав договір оренди земельної ділянки, що перебуває у віданні КМДА. Йдеться про несплату податків розміром близько 20 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА