19:30 26.05.2021

Літак "Белавіа", що летів до Барселони, був змушений повернутися в Мінськ через дії Франції

2 хв читати
Літак "Белавіа", що летів до Барселони, був змушений повернутися в Мінськ через дії Франції

Літак білоруської авіакомпанії "Белавіа", що виконував рейс у Барселону, змушений був повернутися до Мінська через те, що Франція деактивувала план польоту, повідомили агентству "Інтерфакс-Захід" в прес-службі авіакомпанії.

"Сьогодні авіакомпанія повинна була виконати регулярний рейс В2869 за маршрутом Мінськ-Барселона-Мінськ. На борту повітряного судна Embraer-195 перебували 54 пасажири. У "Белавіа" були всі дозволи на виконання цього польоту. Повітряне судно вилетіло з аеропорту за розкладом. Однак, як з'ясувалося трохи пізніше, за три хвилини до зльоту авіаційна влада Франції у ручному режимі деактивувала план польоту даного рейсу без повідомлення авіакомпанії", - сказали в компанії.

Представник прес-служби уточнив, що під час набору висоти командиру передали цю інформацію через управління повітряного руху Польщі. "Спроби змінити маршрут у повітрі з керуванням повітряним рухом Марселя до позитивного результату не привели. Більше того, французький диспетчер послався на усне розпорядження прем'єр-міністра Франції", - сказав він.

У прес-службі уточнили, що заборона на виконання рейсів Мінськ-Париж, отримана раніше від авіаційної влади Франції, спочатку не включала заборону на проліт повітряним простором Франції.

"Оновлену заборону "Белавіа" отримала сьогодні тільки о 15:16. До цього часу борт чекав у повітрі близько двох годин, після чого повернувся до Мінська. Повторна спроба узгодження маршруту з керуванням повітряного руху Марселя також виявилася невдалою, зокрема, щодо польотів за маршрутами, які проходять над нейтральними водами, що суперечить нормам Чиказької конвенції та конвенції ООН з морського права", - зазначили в "Белавіа".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА