08:06 28.05.2021

Шкарлет: У Раді створено робочу групу для підготовки до другого читання законопроекту щодо реформування середньої освіти

1 хв читати
Шкарлет: У Раді створено робочу групу для підготовки до другого читання законопроекту щодо реформування середньої освіти

У Верховній Раді України комітет з питань освіти, науки та інновацій створив робочу групу, завданням якої є підготовка до другого читання законопроекту №4629-1 щодо реформування середньої освіти, повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

"Зараз парламентським Комітетом з питань освіти, науки та інновацій створено робочу групу. До її складу увійшли представники МОН. Головним завданням групи є підготовка до другого читання законопроекту №4629-1 з метою вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв профільної середньої освіти", - написав Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що позиція міністерства залишається незмінною щодо питань розширення повноважень громад для ухвалення самоврядних рішень і спрощення вимог до ліцеїв.

Зокрема, суспільство повинно мати право присвоювати ліцеям статус опорної установи. Також такі ліцеї повинні мати у своєму складі структурні підрозділи, що забезпечують здобуття дошкільної та початкової освіти. Крім того, кількість 10-х класів у ліцеях має бути не менше двох, але повинні забезпечувати не менше трьох профілів навчання.

"Ми впевнені, що співпраця МОН та обласних управлінь освіти з парламентським профільним комітетом дасть змогу врегулювати питання трансформації мережі закладів загальної середньої освіти, і право кожного учня на освіту буде дотримано в повному обсязі", - наголосив міністр.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини

На Харківщині внаслідок атак агресора загинули дві людини, дев’ятеро поранено

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА