15:44 28.05.2021

У Японії продовжили режим НС через COVID-19

1 хв читати
У Японії продовжили режим НС через COVID-19

Влада Японії продовжила режим надзвичайного стану у великих містах країни через ситуацію з коронавірусом COVID-19, повідомляє агентство Bloomberg.

"Із середини місяця кількість заражених у країні знижується, але ситуація все ще непередбачувана", - цитує Bloomberg прем'єр-міністра країни Йосіхіде Сугу.

За інформацією агентства, режим НС триватиме до 20 червня.

У Японії досі існують побоювання щодо епідеміологічної безпеки на час проведення Олімпійських ігор, а результати опитувань громадської думки свідчать, що більшість японців виступають проти проведення Ігор цього літа на тлі боротьби з четвертою хвилею коронавірусу й повільних темпів вакцинації: від COVID-19 в Японії поки що прищепили трохи більше ніж 5% населення.

Як повідомлялося, газета Asahi Shimbun - офіційний партнер Олімпійських ігор 2020 року в Токіо – закликала уряд Японії скасувати Ігри у зв'язку з поширенням у країні коронавірусної інфекції.

Проте генсек кабінету міністрів Японії Кацунобу Като заявив журналістам, що попри розширення режиму надзвичайного стану через COVID-19 у низці регіонів країни уряд Японії вживає всіх заходів для гарантування безпеки Олімпіади.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, загалом від початку пандемії в Японії коронавірусом заразилися понад 729 тис. людей, більше ніж 12,6 тис. інфікованих померли. Одужали більше ніж 650 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА