13:17 14.06.2021

Держтуризму планує в серпні-вересні запустити на кордоні опитування іноземних туристів

2 хв читати
Держтуризму планує в серпні-вересні запустити на кордоні опитування іноземних туристів

Державне агентство розвитку туризму планує в серпні-вересні запустити кампанію з опитування на кордоні іноземних туристів, повідомила голова відомства Мар'яна Олеськів.

"Ми скоро будемо оголошувати тендер, і думаю, що в серпні-вересні таке опитування буде. Будуть запитувати про мету приїзду, час перебування, що планують відвідати, які планують витрати тощо. Це нам дасть змогу зрозуміти, скільки у нас туристів з усього в'їзного потоку, хто цей турист, які в нього вподобання, звідки він черпає інформацію, яка мета приїзду", - сказала Олеськів в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Крім того, за її словами, Держтуризму також оголошуватиме тендер на закупівлю даних платіжних систем.

"Оскільки вони найбільш точно нам дадуть картинку саме щодо витрат і складу витрат, а також покажуть, звідки іноземний турист і на що він витрачає гроші. Це дасть змогу точніше планувати наші маркетингові кампанії", - заявила вона.

Серед пріоритетних країн для в'їзного туризму з-за кордону Олеськів назвала Саудівську Аравію, Катар, Об'єднані Арабські Емірати, Казахстан, Узбекистан, Азербайджан, Польщу, а також Ізраїль та Китай.

"Поки що Китай не дозволяє своїм громадянам активно мандрувати. Але ми є на "низькому старті". Як тільки ми зрозуміємо, що країна починає давати можливості для того, щоб громадяни могли подорожувати, будемо активно включатися", - додала вона.

Олеськів очікує, що цього року Україна зможе вийти на половину обсягу міжнародного туризму 2019 року, а у 2023-2024 роках у всьому світі туризм має повернутися до докарантинного рівня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА