12:18 17.06.2021

МЗС працює над відкриттям нових інфраструктурних можливостей для України - Кулеба

2 хв читати
МЗС працює над відкриттям нових інфраструктурних можливостей для України - Кулеба

Міністерство закордонних справ України працює над відкриттям нових інфраструктурних можливостей для України, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Україна є частиною важливих транспортних коридорів, і ми постійно працюємо над залученням інвесторів, відкриттям нових інфраструктурних можливостей для України, нових бізнес-проектів і побудовою транзитних коридорів", - сказав Кулеба на форумі "Інфраструктура Півдня України", в якому він взяв участь у режимі відеозв'язку, повідомила прес-служба МЗС у четвер.

Міністр додав, що на переговорах президента України Володимира Зеленського, прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та глави МЗС завжди присутня тема розвитку української морської галузі, портів, залучення інвестицій у концесії, розвитку транзитних маршрутів.

Зазначається, що Кулеба навів конкретний приклад своєї розмови декілька днів тому з главою туркменської дипломатії про транзитне сполучення між Центральною Європою та Центральною Азією із залученням України й Туркменістану.

"Ми боремося за місце України під сонцем, і ця боротьба особливо актуальна наразі, коли змінюються ланцюги постачань унаслідок пандемії COVID-19. Будь-які нові проблеми - це також нові можливості. Завдання Міністерства закордонних справ - мінімізувати проблеми та максимально видавити вигоди для України та українського бізнесу", - зазначив він.

Кулеба наголосив, що МЗС завжди буде надійним партнером для українського бізнесу і постійно працює над створенням можливостей на закордонних ринках, підтримкою українських експортерів у питаннях сертифікації, налагодженням контактів із органами влади, вирішенням проблем.

"Окреме важливе питання - безпека Чорноморського регіону. Якщо не буде безпеки - не буде і безпечної торгівлі. Разом із міжнародними партнерами ми працюємо над тим, щоб стабілізувати ситуацію в Чорному морі. Щоб Російська Федерація своїми навчаннями і діями не створювала перешкоди для торгівлі. Це одне з пріоритетних завдань МЗС", - сказав міністр.

Участь у форумі взяли міністр інфраструктури України, голова "Укрзалізниці", мер Одеси та голова Одеської ОДА, виконавчі директори логістичного бізнесу та вантажні оператори, а також посли й торгові представники країн Європи та Близького Сходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА