09:12 28.07.2011

Патріарх Кирило відзначає прогрес України в підтримці богословської науки

1 хв читати
Патріарх Кирило відзначає прогрес України в підтримці богословської науки

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило із задоволенням відгукнувся про дії української влади, що підтримує розвиток богословської науки та освіти.

"Я хотів би привітати Україну з ухвалення у 2010 році Вищою атестаційною комісією України рішення про включення богослов'я до переліку спеціальностей, за якими захищатимуть кандидатські та докторські дисертації", - сказав предстоятель РПЦ, виступаючи на зустрічі з ректорами українських вишів у Києві в середу.

"Ми в Росії тільки боремося за це і ніяк не можемо переламати якогось рудиментарного опору, що походить з ідеології", - зазначив патріарх.

Він також подякував Кабінету Міністрів України, який офіційно затвердив спеціальності бакалавра та магістра конфесійного богослов'я для вишів.

Патріарх Кирило наголосив на важливості відкриття храмів при вишах. "Це відбувається зі скрипом, можливо, в Україні відбувається навіть легше, ніж у Росії. У нас є ціла низка пілотних проектів, розпочалося все з Московського державного університету. І тільки зараз видно, яку важливу роль відіграють університетські храми", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА