18:56 23.06.2021

Блокуванням доступу МАГАТЕ до ОРДЛО Росія порушує Договір про нерозповсюдження ядерної зброї - Кравчук

2 хв читати
Блокуванням доступу МАГАТЕ до ОРДЛО Росія порушує Договір про нерозповсюдження ядерної зброї - Кравчук

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що Російська Федерація порушує міжнародний Договір про нерозповсюдження ядерної зброї тим, що блокує доступ інспекторів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) до ядерних матеріалів на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

"Блокування доступу інспекторів МАГАТЕ до ядерного матеріалу на тимчасово окупованих територіях - це ознаки свідомого порушення Російською Федерацією Договору про нерозповсюдження ядерної зброї", - повідомляється на сторінці Української делегації для участі в ТКГ у Facebook.

За словами Кравчука, перешкоджаючи діяльності МАГАТЕ в Україні, Росія дискредитує себе як член МАГАТЕ та як постачальник ядерних послуг і технологій до третіх країн.

Він також зазначив, що "саме через блокування Росією доступу Міжнародної ядерної організації до ядерних матеріалів в ОРДЛО, Україна досі не може надати МАГАТЕ розширеного висновку за результатами застосування гарантій МАГАТЕ в Україні у 2020 році".

Кравчук додав, що "вкотре під час засідання ТКГ на рівні глав делегацій представники Росії знову заблокували розгляд питання з розмінування ділянок, погоджених улітку 2020 року в рамках роботи підгрупи з безпеки".

Пропозиції української делегації щодо розблокування роботи КПВВ з боку ОРДЛО, повернення до повного та всеосяжного режиму припинення вогню, узгодження плану розмінування та графіка проведення ремонтних робіт на ключових об'єктах критичної інфраструктури поблизу лінії розмежування, а також звільнення всіх утримуваних осіб "залишилися без належної реакції російської сторони".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА