07:27 25.06.2021

ІКАО, як очікується, представить проміжну доповідь щодо інциденту з посадкою літака Ryanair у Білорусі

2 хв читати
ІКАО, як очікується, представить проміжну доповідь щодо інциденту з посадкою літака Ryanair у Білорусі

Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО), як очікується, поширить у п'ятницю проміжну доповідь з розслідування інциденту з посадкою літака авіакомпанії Ryanair у Мінську.

"Проміжну доповідь для Ради (ІКАО) з оновленим статусом розслідування щодо встановлення фактів інциденту з рейсом Ryanair 4978, ймовірно, буде представлено в п'ятницю", - повідомила раніше на цьому тижні організація в своєму Twitter-акаунті.

В ІКАО зазначили, що це тільки проміжна доповідь, остаточний звіт очікується на наступній сесії Ради, яка розпочнеться 13 вересня 2021 року.

Наприкінці травня ІКАО ухвалила рішення почати розслідування в зв'язку з інцидентом 23 травня в Білорусі з літаком авіакомпанії Ryanair. У міністерстві транспорту Ірландії тоді відзначили, що мета розслідування - встановити, "чи були порушені міжнародне законодавство або встановлені норми".

23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, було екстрено посаджено в аеропорту Мінська. Пасажирський літак посадили через сигнал про мінування, і за дорученням Лукашенка для супроводу літака в небо було піднято винищувач МіГ-29. На борту лайнера перебував білоруський опозиціонер Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Їх обох затримала білоруська влада.

Водночас повідомлялося, що інформація про мінування була в листі, надісланому електронною поштою через швейцарського провайдера Protonmail. У заяві провайдера зазначається, що на підставі мета-даних можна зробити висновок про те, що його було доставлено вже після того, як літак перенаправили в аеропорт Мінська.

"Через використання шифрування ми не можемо отримати доступ або підтвердити зміст листа, проте ми можемо сказати, коли лист був надісланий, і ми можемо підтвердити, що його було надіслано вже після того, як літак був перенаправлений", - ідеться в заяві Protonmail.

Білоруська влада раніше оголосила Протасевича в міждержавний розшук. У листопаді 2020 року Генпрокуратура Білорусі зверталася до Мін'юсту Польщі з проханням про його взяття під варту і видачу для притягнення до кримінальної відповідальності у справі про масові заворушення в республіці.

На початку червня Рада ЄС оголосила, що вводить заборону на використання літаками білоруських авіакомпаній повітряного простору країн Євросоюзу, а також на допуск до аеропортів ЄС усіх видів білоруських авіаперевізників. Крім того, ЄС ввів економічні санкції проти Білорусі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський привітав угоди між громадами України та зарубіжних країн

О.Прокопенка призначено начальником Управління СБУ в Хмельницькій області

Зеленський провів нараду з керівництвом Сил оборони

Міжвідомча комісія з питань реалізації норм міжнародного права обговорила питання захисту прав людини під час воєнного стану

Президент Чехії підтвердив свою участь у Саміті миру

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА