13:41 25.06.2021

В ремонті траси на Бориспіль задіяні 250 дорожників і 170 одиниць спецтехніки

2 хв читати
В ремонті траси на Бориспіль задіяні 250 дорожників і 170 одиниць спецтехніки

Дорогу між Києвом і Борисполем планують повністю відновити до кінця літа, повідомляється на офіційній Facebook-сторінці президентської програми "Велике будівництво".

Згідно з повідомленням, ремонт 17 км ділянки траси М-03 Київ-Харків-Довжанський, що сполучає столицю з Борисполем і однойменним міжнародним аеропортом, уже стартував.

"Через велике навантаження траса була значно пошкоджена, тому її внесли до президентської програми Володимира Зеленського "Велике будівництво", - уточнюється на сайті програми.

Повідомляється також, що в роботах задіяні 250 дорожників і 170 одиниць спецтехніки. Зокрема, на трасі вперше застосували технологію геодезичного супроводу за допомогою дорожнього сканера Trimble MX2. Профіль дороги повністю оцифрували, створивши 3D-макет для чіткішого планування робіт.

Наразі на правому проїзді траси фрезерують зношене дорожнє покриття і демонтують старі бар'єрні огорожі. Рух автотранспорту пустили чотирма смугами суміжного проїзду.

На трасі цілодобово працюють шість асфальтоукладальників у парі з сучасним перевантажувачем Vögele PowerFeeder MT 3000-2. За розрахунками, на покриття всієї ділянки піде майже 90 тис. тонн асфальтобетонних сумішей.

Під час ремонту на трасі Київ - Бориспіль повністю замінять покриття, встановлять нові знаки та бар'єри, відремонтують дорожні зупинки й підземні переходи, зміцнять укоси й узбіччя, відремонтують шляхопроводи та переобладнають опори освітлення і метеостанцій.

Проект також передбачає встановлення систем вагового контролю з обох напрямків траси й інтелектуальної автоматизованої системи управління дорожнім рухом. На розташованих над трасою інформаційних табло даватимуть інформацію про температуру, трафік, максимально дозволену швидкість і стан дорожнього покриття.

Загалом протягом року за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" планують побудувати та відремонтувати 6 500 км доріг і 150 мостів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА