19:05 29.06.2021

ICAO 13 вересня надасть доповідь щодо інциденту з літаком Ryanair у повітряному просторі Білорусі

2 хв читати
ICAO 13 вересня надасть доповідь щодо інциденту з літаком Ryanair у повітряному просторі Білорусі

Рада Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) вирішила продовжити розслідування інциденту з літаком Ryanair у повітряному просторі Білорусі та надати остаточну доповідь 13 вересня, повідомив департамент з авіації Мінтрансу республіки.

"Ми тісно взаємодіємо з групою ICAO в розслідуванні з метою з'ясування об'єктивних обставин події. Ми вважаємо, що якби ICAO опублікувала розшифровку інформації з бортових носіїв літака Ryanair, то відпали б усі хибні доводи щодо неправомірності дій Білорусі. Білоруській стороні не зрозуміло, чому ICAO досі не вказала країнам Європейського Союзу, Канаді, Україні та низці інших країн на порушення з їхнього боку Чиказької конвенції через упровадження дискримінаційних санкційних заходів стосовно цивільної авіації Білорусі", - заявив директор департаменту Артем Сікорський, якого цитує держагентство "БілТА".

Повідомляється, що Сікорський 28 червня взяв участь у засіданні ради ICAO у форматі відеоконференції, було розглянуто проміжну доповідь про інцидент із рейсом FR4978 авіакомпанії Ryanair у повітряному просторі Білорусі 23 травня.

Коментуючи ситуацію з проведенням розслідування і забороною на польоти суден білоруських авіакомпаній над Євросоюзом, керівник департаменту наголосив: "Рішення Євросоюзу про впровадження незаконних санкцій створюють проблеми, зокрема фінансові, для авіакомпаній не лише Білорусі, а й низки інших країн. Авіація не повинна втягуватися в політику".

Він також зазначив, що "Білорусь займає прозору позицію в розслідуванні й надала ICAO найбільший обсяг інформації та досі продовжує направляти матеріали".

23 травня в аеропорту Мінська здійснив вимушену посадку літак авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса. Авіакомпанія повідомила, що літак приземлився в Мінську, оскільки білоруські авіадиспетчери інформували про потенційну загрозу на борту лайнера. Інформація про мінування літака згодом не підтвердилася.

Творця інформаційного порталу Nexta, визнаного в Білорусі екстремістським, Романа Протасевича, що летів цим рейсом, після посадки літака в Мінську затримали, також затримали його подругу, студентку Європейського гуманітарного університету у Вільнюсі, громадянку Росії Софію Сапегу. Наразі вони перебувають під домашнім арештом у Мінську.

Білоруська влада раніше оголосила Протасевича в міждержавний розшук. У листопаді 2020 року Генпрокуратура Білорусі зверталася до Мін'юсту Польщі з проханням про його взяття під варту і видачу для притягнення до кримінальної відповідальності у справі про масові заворушення в республіці.

Масові протести в Білорусі розпочалися в серпні 2020 року після президентських виборів, переможцем яких влада оголосила Лукашенка. Опозиція не визнала підсумків цих виборів, звинувативши владу в їх фальсифікації.

На початку червня Рада ЄС оголосила, що впроваджує заборону на використання літаками білоруських авіакомпаній повітряного простору країн Євросоюзу і на їх допуск у європейські аеропорти. Крім того, протягом червня ЄС розширив персональні та впровадив секторальні економічні санкції проти Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА