19:15 02.07.2021

В "Євросолідарності" назвали справу проти Павловського атакою влади проти бойових генералів

3 хв читати
В "Євросолідарності" назвали справу проти Павловського атакою влади проти бойових генералів

Справа щодо екс-заступника міністра оборони України Ігоря Павловського є черговою атакою з боку влади на бойових генералів, учасників війни проти російської агресії, заявили народні депутати з фракції "Європейська солідарність" на засіданні Печерського районного суду Києва.

Як повідомляється на сайті "Європейської солідарності" в п'ятницю, вони вважають, що влада створює інформаційну "димову завісу" для відволікання уваги від справи "вагнерівців" і масштабних розкрадань і корупції в команді президента України Володимира Зеленського.

"Завдання дуже просте - організувати тиск на українських воїнів, на українську оборонну промисловість. Вони не говорять, що катери, про які сьогодні йшла мова, бойові катери коштували більш ніж у 2,5 рази дешевше будь-якого іноземного аналога. Я нагадаю - може хтось забув - що у 2014 році діяло ембарго на поставки військової продукції в Україні. Нам цього не продавали... Це єдине підприємство, яке такі катери для української армії і флоту могло створити і створило. І сьогодні вони хочуть знищити єдине підприємство в Україні, яке може робити десантно-штурмові катери. Ось це справжня мета", - сказав співголова фракції Артур Герасимов.

У свою чергу, народний депутат Володимир Ар'єв також нагадав про розвалену справу про закупівлю нібито неякісних бронежилетів. "Зовсім не хочуть розслідувати справи по закупкам у Чехії за вдвічі вищою ціною некондиційних снарядів для "Рапіри", не хочуть розслідувати закупівлю для Міністерства оборони автомобілів "Козак" у 2020 році теж за більш високими цінами, ніж закуповувалися в попередні роки... Ні прокуратура, ні ДБР сьогодні не хочуть навіть дивитися у цей бік. Сьогодні для того, щоб відвернути увагу від злочинів, розкрадання і клептоманії команди Зеленського, яка сьогодні є в Міноборони, відбувається такий судово-правовий фарс. Він триває з 2019 року", - зазначив він.

Народний депутат Ростислав Павленко назвав те, що відбувається "димовою завісою" і відволіканням уваги суспільства від справи "вагнерівців". "І для того, щоб відвернути увагу від міжнародного розслідування, ми бачимо поганий серіал, який пропонується українському суспільству протягом липня", - сказав він.

Громадський діяч Юрій Бірюков назвав справу проти Павловського продовженням "серіалу" про переслідування українських генералів.

"Коротка хронологія попередніх серій. Генерала Павловського звинуватили в закупівлі палива за завищеними цінами. З'ясувалося, що НАБУ закуповувало паливо ще дорожче, як і всі інші силовики. Справа померла. Генерала Шевчука звинуватили в закупівлі неякісних бронежилетів. З'ясувалося, що бронежилети в порядку (і вони і зараз в ЗСУ, ніхто не відкликав). Справа померло. Генерала Марченко звинуватили в прийомі неякісних бронежилетів. З'ясувалося, що бронежилети в порядку (і вони і зараз у ЗСУ, ніхто не відкликав). Справа померла. Генерала Мельника звинуватили в закупівлі неякісних танкових двигунів. З'ясувалося, що двигуни якісні, за винятком 4-х штук, які задовго до цих усіх справ були дефектовані військпредом і на завод був поданий позов. Справа померла... Хліба немає, але будуть видовища", - написав Бірюков у Facebook.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА