19:19 05.07.2021

Учасники зернового ринку і Мінагрополітики підписали меморандум про взаєморозуміння

2 хв читати
Учасники зернового ринку і Мінагрополітики підписали меморандум про взаєморозуміння

Учасники зернового ринку і Міністерство аграрної політики і продовольства в понеділок підписали меморандум про взаєморозуміння на 2021/2022 маркетинговий рік (МР, липень-червень).

Як нагадала Європейська бізнес асоціація (ЄБА) на сайті, цей документ сторони укладають щорічно, з 2011 року для збереження балансу між внутрішнім споживанням зернових та експортними можливостями України.

"Зерновий меморандум покликаний забезпечити передбачуваність і гнучкість ринку у питаннях експорту зернових культур, які є важливими факторами успішної експортної діяльності. Адже стабільність і прогнозованість - пріоритет для України і один із головних чинників національної та продовольчої безпеки", - йдеться в повідомленні асоціації.

За даними ЄБА, виробництво, переробка, експорт зернових і олійних культур дають суттєві грошові надходження до держбюджету і є важливими секторами працевлаштування населення країни, а також відіграють важливу роль у забезпеченні продовольчої і фінансової стабільності держави.

"Практика таких домовленостей існує з 2011 року. Цей механізм дозволяє експортувати оптимальні обсяги зернових і зернобобових без шкоди для внутрішнього ринку, а також підтримувати продовольчу безпеку України. Для нас важливо, що підписанти протягом цих років сумлінно дотримуються обумовлених обсягів", - прокоментував підписання меморандуму глава Мінагрополітики Роман Лещенко в своєму Telegram-каналі.

Як повідомлялося, в січні 2021 року Мінекономіки і учасники зернового ринку узгодили граничний обсяг експорту кукурудзи на 2020/2021 маркетинговий рік (МР) у розмірі 24 млн тонн і внесли відповідні зміни в додаток до меморандуму про взаєморозуміння між учасниками зернового ринку.

Документ передбачає взаємодію учасників ринку зерна, обмін інформацією, здійснення моніторингу зернового ринку. У зерновому меморандумі на 2020/2021МР, підписаному в серпні минулого року, містилася узгоджена позиція щодо експорту пшениці і жита на рівні відповідно 17,5 млн тонн і 16 тис. тонн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА