21:10 05.07.2021

Джонсон оголосив про підготовлюване з 19 липня зняття антикоронавірусних обмежень у Британії

2 хв читати
Джонсон оголосив про підготовлюване з 19 липня зняття антикоронавірусних обмежень у Британії

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у понеділок підтвердив, що з 19 липня повинні відновити роботу всі підприємства країни, будуть зняті обмеження на зібрання людей, скасовано обов'язкове носіння масок.

"У нинішніх обставинах ми повинні приймати обережні і збалансовані рішення", - сказав Джонсон на прес-конференції, оголошуючи плани уряду про зняття антикоронавірусних обмежень.

Так, він оголосив, що замість обов'язкового носіння масок у громадських місцях, уряд запропонує британцям "проявити особисту відповідальність і зробити вибір самостійно".

"Для людей буде випущено керівництво з рекомендаціями, коли їх надягати, особливо, коли кількість випадків буде рости, і, якщо йтиметься про зустрічі з людьми, з якими ви зазвичай не зустрічаєтеся, наприклад, у громадських місцях", - зазначив він.

Відновлять роботу, як планується, нічні клуби і бари, які працюють у нічний час. Обмежень за кількістю відвідувачів для них вводитися не буде, також скасовується правило про соціальну дистанцію в 1 метр між людьми. Скасовується рекомендація працювати віддалено в тих випадках, де це можливо.

Джонсон заявив, що "ще далеко до завершення пандемії". "Пандемія ще не завершена. І це безумовно не закінчиться до 19 липня", - сказав прем'єр, зазначивши, що кількість заражень все одно зростає. "Ми можемо зіткнутися з 50 тис. випадків зараження до 19 липня", - додав він.

За його словами, уряд на шляху до того, щоб досягти своїх цілей в сфері вакцинації, і вакцини проти COVID-19 показують ефективність. До 19 липня кожен дорослий британець отримає шанс зробити як мінімум один укол і дві третини - отримати дві дози вакцини. Саме тому в Лондоні вважають за доцільне зняття обмежень.

Крім того, прем'єр оголосив, що люди молодше 40 років отримуватимуть другу дозу вакцини з інтервалом у 8 тижнів, раніше інтервал становив 12 тижнів. Джонсон зазначив, що завдяки цьому всі британці старше 18 років зможуть до кінця вересня отримати дві дози вакцини.

Програма з виявлення захворювань - коли кожного нового зараженого опитують на предмет його контактів в останні дні - буде збережена. Однак вакцинованих людей звільнять від самоізоляції. Їй на зміну прийде щоденне тестування.

Джонсон зазначив, що 12 липня буде вирішено остаточно, чи набудуть чинності ці ослаблення з 19 липня. Рішення ухвалюватиметься на підставі аналізу свіжих даних щодо ситуації з коронавірусом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА