13:27 12.07.2021

Литва посилює військовими охорону кордону з Білоруссю через міграційну кризу

2 хв читати
Литва посилює військовими охорону кордону з Білоруссю через міграційну кризу

Додаткові збройні сили буде направлено на охорону кордону Литви з Білоруссю, заявила глава литовського МВС Агне Білотайте.

"Наразі на нашому кордоні сконцентрована максимальна кількість співробітників Служби охорони кордону Литви, також залучаються інші сили системи внутрішніх справ, і сьогодні ми конкретно обговорювали додаткові збройні сили", - заявила міністр на прес-конференції після засідання Держради з оборони.

Вона не назвала конкретної кількості військових. "Уже з суботи військові прийшли на підкріплення прикордонникам, але ми домовилися, що охорона нашого кордону буде укріплена ще більшими збройними силами, я не хотіла б деталізувати цифри, оскільки ці цифри дуже делікатні", - сказала Білотайте.

За її словами, основне послання полягає в тому, що "ми серйозно дивимося на ці загрози, й на охорону кордону виділяються максимальні сили, і з системи внутрішніх справ, і з системи оборони".

У понеділок президент Литви Гітанас Науседа скликав засідання Держради з оборони для обговорення заходів боротьби з міграційною кризою.

Загалом на кордоні з Білоруссю цього року литовські посадовці затримали 1 634 мігрантів - у 20 разів більше, ніж минулого року. Більшість з них із країн Близького Сходу й Африки.

Литовські посадовці стверджують, що це - організована білоруським режимом гібридна атака на Литву. Через помітне зростання потоку мігрантів із Білорусі уряд Литви минулої п'ятниці оголосив екстремальну ситуацію в державному масштабі.

Раніше в понеділок міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що впровадження додаткових санкцій стосовно Білорусі через підбурювання міграційної кризи було б найбільш правильною відповіддю Євросоюзу. За його словами, Білорусь чинить проти блоку гібридну атаку, використовуючи незаконних мігрантів "як засіб тиску, щоб змінити позицію ЄС стосовно санкції, щодо прав людини, захисту опозиції, змусивши передумати".

Мінськ стверджує, що не зупиняє мігрантів на території Білорусі через санкції ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА