14:01 13.07.2021

Масштабні навчання МВС відбулися на Рівненщині

2 хв читати
Масштабні навчання МВС відбулися на Рівненщині

У вівторок, 13 липня, в с. Городищі Рівненського району відбулися тактико-спеціальні навчання підрозділів Міністерства внутрішніх справ України - рятувальників, поліцейських, гвардійців і прикордонників. Загалом до навчань було залучено понад 300 правоохоронців, 65 одиниць спеціальної техніки та п'ять вертольотів, повідомляє прес-служба міністерства.

Правоохоронці відпрацювали усунення результатів катастрофи повітряного судна, десантування парашутистів та аеромедичну евакуацію, подолання наслідків ДТП із подальшою пожежею і вибухом на території АЗС, проведення спецоперації із затримання особливо небезпечних озброєних злочинців, ліквідацію витоку аміаку із залізничної цистерни внаслідок ДТП на залізничному переїзді, а також деблокування потерпілих під час ліквідації ДТП.

У межах навчань найкращі працівники системи МВС також отримали державні нагороди за бездоганну службу та сумлінне виконання службових обов'язків.

"Безпека народу потребує тонусу всіх підрозділів МВС. Сьогоднішні комплексні навчання, в яких брали участь 300 осіб, показали злагодженість дій особового складу в ліквідації будь-яких надзвичайних ситуацій. Коли приходить біда, ми мусимо бути готові", - зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, такі навчання вже відбувалися у червні в Сумській і Харківській областях. Восени плануються ще одні спеціальні тренування.

"Спасибі всім фахівцям, які залучалися. Наша філософія така - всі служби мають бути готові до взаємодії під час ситуацій, які виникають у житті", - сказав міністр.

У свою чергу голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін зазначив, що і МВС, і європейські партнери велику увагу звертають на питання взаємодії між відомствами.

"У кожного підрозділу системи МВС є своя специфіка і методика роботи й важливо вміти спільно працювати під час подолання різних небезпек. Однопланових ситуацій наразі стає все менше, вони - комплексні й потребують залучення всіх служб. Не зупиняємося на досягнутому, вдосконалюємося і тримаємо планку, яку ми поставили", - наголосив Чечоткін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА