15:51 21.07.2021

Монастирський: Попередня причина аварії на "Рівнеазоті" - корозія трубопроводу

2 хв читати
Монастирський: Попередня причина аварії на "Рівнеазоті" - корозія трубопроводу

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявляє, що попередньою причиною аварії на "Рівнеазоті" в Рівненській області стала корозія ділянки трубопроводу та невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника.

"Якщо ми говоримо про попередні причини, то саме підприємство функціонує з 1969 року. За попередньою інформацією, капітальний ремонт із заміною трубопроводу не відбувався за останнє десятиліття. Тому попередніми причинами можуть бути невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника, а також корозія ділянки трубопроводу", - сказав Монастирський на засіданні уряду в середу.

Він зазначив, що остаточний висновок зробить спеціальна комісія, яка працює на підприємстві.

Міністр додав, що за фактом події поліція відкрила провадження за ч. 1 ст. 273 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або цехах).

Як повідомлялося, "Рівнеазот" повідомив про надзвичайну ситуацію на підприємстві у вівторок - розгерметизацію трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти, внаслідок якої стався разовий викид нітрозних газів у незначній кількості на території заводу.

У Міністерстві внутрішніх справ України підтвердили інформацію про відсутність жертв і постраждалих.

За даними ДСНС, концентрація газу в повітрі внаслідок витоку на заводі мінеральних добрив "Рівнеазот" у вівторок уп'ятеро нижча за рівень, небезпечний для людини, а загрози довкіллю внаслідок події немає. "За інформацією лабораторного центру, небезпечний рівень газу становить 5 мг на куб повітря. На момент витоку газу концентрація становила 1 мг на куб. м", - повідомили у відомстві.

За інформацією головного санітарного лікаря Рівненської області Романа Сафонова, показники забруднення атмосферного повітря в Рівному після витоку газу на заводі мінеральних добрив "Рівнеазот" у нормі.

Згідно із заявою голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергія Коваля, після проведення замірів у чотирьох точках: селах Городок, Караєвичі, Обарів, а також у Рівному на вул. Млинівській місцевим гідрометцентром перевищення гранично допустимої концентрації діоксиду азоту в повітрі не виявлено. На території населених пунктів вміст діоксиду азоту 0,031-0,074 мг/м куб. при гранично допустимій концентрації 0,2 мг/м куб. і оксиду азоту 0,029 - 0,048 мг/м куб., при гранично допустимій концентрації - 0,4 мг/м куб.

У середу вранці продовжився відбір ґрунтів для проведення екоекспертизи біля ПрАТ "Рівнеазот" і в населених пунктах поблизу підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА