16:14 21.07.2021

Штам COVID-19 "дельта" стане домінантним у світі в найближчі місяці - ВООЗ

2 хв читати
Штам COVID-19 "дельта" стане домінантним у світі в найближчі місяці - ВООЗ

Штам "дельта" COVID-19, як очікується, стане основним типом цього вірусу у світі протягом наступних місяців, повідомляють у середу західні ЗМІ з посиланням на щотижневий огляд Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

"Очікується, що він швидко візьме гору над іншими варіантами і стане в майбутні місяці домінантним різновидом (коронавірусу - ІФ)", - наголошується в документі.

За даними ВООЗ, штам "дельта" зафіксовано вже на 124 територіях - на 13 більше, ніж минулого тижня, а в деяких великих країнах на цей штам припадає вже три чверті виявлених випадків COVID-19: це, зокрема, Росія, Австралія, Бангладеш, Ботсвана, Велика Британія, КНР, Данія, Індія, Індонезія, Ізраїль, Португалія, Сінгапур і ПАР. Водночас у ВООЗ поки що не змогли описати точного механізму, що дає змогу штаму "дельта" бути більш заразним.

Що стосується інших варіантів вірусу, що викликають занепокоєння, то варіант "альфа", вперше зафіксований у Великій Британії, зареєстрований на 180 територіях - на шість більше, ніж минулого тижня; спочатку виявлений у Південній Африці тип "бета" - на 130 територіях (зростання на сім), а вперше зафіксований у Бразилії штам "гамма" - на 78 територіях (на три більше).

За інформацією ВООЗ, за тиждень 12-18 липня виявлено 3,4 млн випадків COVID-19 - на 12% більше, ніж попереднього тижня. Отже, підсумували у ВООЗ, за збереження нинішньої тенденції за наступні три тижні загальна кількість діагностованих випадків COVID-19 за час пандемії перевищить позначку у 200 млн. У ВООЗ зазначили, що зростання захворюваності пов'язане з поширенням більш заразних варіантів вірусу, з ослабленням обмежень, зрослою соціальною активністю і значною кількістю невакцинованих людей.

Водночас, за відомостями ВООЗ, кількість летальних випадків серед інфікованих COVID-19 два тижні тримається на позначці у 57 тис. - після більше ніж двох місяців стійкого зниження смертності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА