21:43 21.07.2021

Зеленський підписав закон про надання електронної гарантії на товар

1 хв читати
Зеленський підписав закон про надання електронної гарантії на товар

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про надання електронної гарантії на товар, який передбачає можливість отримання споживачем експлуатаційних документів і гарантійних зобов'язань в електронному вигляді.

Як повідомляє прес-служба президента, це паспорт або будь-який інший документ на технічно складні побутові товари, який додається до них.

Зазначається, що 1 липня парламент ухвалив закон "Про внесення змін до статті 7 Закону України "Про захист прав споживачів" щодо гарантії в електронному вигляді" № 1603-IX.

"Ухвалення закону актуальне, оскільки сьогодні споживачі купують усе більше товарів через інтернет-магазини, і багато компаній пропонують реєстрацію в особистих кабінетах з метою ефективної комунікації з ними та надання доступу до експлуатаційних документів", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, так здійснюється діджиталізація бізнес-процесів і поліпшення сервісу, що надається споживачеві при гарантійному обслуговуванні товарів. Імплементація положень закону також спрощує умови ведення бізнесу.

Закон вступає в силу на наступний день після його опублікування.

 

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА