12:42 23.07.2021

Контррозвідка СБУ заблокувала незаконне вивезення з України агрегатів для військових вертольотів

1 хв читати
Контррозвідка СБУ заблокувала незаконне вивезення з України агрегатів для військових вертольотів

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України в Дніпрі заблокували канал постачання за кордон агрегатів і високоточного обладнання, яке можна використовувати у військовій сфері, зокрема для обладнання військових вертольотів.

"За попередніми даними, "схему" організував місцевий житель. Він налагодив особисті зв'язки у військових частинах і на оборонних підприємствах країни. Саме вони стали для ділка "базою постачання". Щоб приховати відомості про походження і використання обладнання, ділок вносив недостовірні дані до супровідної документації", - повідомляє прес-служба СБУ.

"Товар" призначався для вивезення до країн пострадянського простору та азійського регіону. Потенційних замовників зловмисник шукав в інтернеті.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника було вилучено товари подвійного використання на майже 500 тис. грн, а також печатки, штампи, підроблену документацію і комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Організатору схеми повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА