13:21 23.07.2021

Український інститут майбутнього вимагає скликати позачергове закрите засідання парламенту і РНБО у зв'язку з подіями навколо "Північного потоку-2"

2 хв читати
Український інститут майбутнього вимагає скликати позачергове закрите засідання парламенту і РНБО у зв'язку з подіями навколо "Північного потоку-2"

Український інститут майбутнього (UIF) виступив із заявою, в якій вимагає провести позачергове закрите засідання Верховної Ради та Ради національної безпеки і оборони України у зв'язку з останніми подіями, пов'язаними з "Північним потоком-2".

"З огляду на останні події, пов’язані з "Північним потоком-2" і повним нерозумінням і суспільства, і політикуму щодо кроків, які має здійснювати держава в цій ситуації, а також відсутності належної комунікації щодо цього питання зі сторони України, команда Українського інституту майбутнього наполягає на скликанні позачергового закритого засідання ВРУ в найкоротший термін. Під час засідання мають бути заслухані міністр закордонних справ та голова Генштабу Збройних сил України", - зазначається в тексті заяви, оприлюдненої в соцмережі Facebook.

Також в UIF вимагають найближчим часом скликати РНБО для розробки плану дій України та створити комунікаційний план щодо залучення громадськості, лобістських компаній у США і низці країн Європейського Союзу.

"Рішення щодо "Північного потоку-2" - це безпекова криза, яка загрожує стабільності держави, особливо з огляду на те, що домовленості США та Німеччини відбулися відразу після статті Путіна "Єдиний народ", де прямо вказано на можливість агресії зі сторони РФ проти України", - наголошується в заяві.

"Зі свого боку Український інститут майбутнього готовий приєднатися до розробки стратегій і планів держави з метою протидії рішенням, які грають на руку країні-агресору та загрожують державній безпеці України. Сподіваємося на підтримку цієї ініціативи зі сторони влади", - наголосили в інституті.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА