15:47 23.07.2021

СБУ затримала групу афганців, які намагалися через територію України потрапити з Росії до ЄС

1 хв читати
СБУ затримала групу афганців, які намагалися через територію України потрапити з Росії до ЄС

Служба безпеки України заблокувала міжнародний канал нелегального переправлення іноземців до Європейського Союзу, повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники Служби затримали кілька груп нелегальних мігрантів із країни з підвищеною терористичною загрозою. Вони успішно пройшли через територію РФ, але тільки-но опинилися на території України - спрацювали правоохоронці, і їх затримали. Загалом було затримано чотири групи іноземців, які планували нелегально потрапити до ЄС. За попередніми даними, більшість із них - вихідці з Афганістану", - зазначається в повідомленні.

Маршрут нелегалів проходив через територію Росії, звідки вони організованими групами мали перетнути державний кордон України поза встановленими пунктами пропуску. Після цього організатори схеми "гарантували" іноземцям транзитне перевезення в Євросоюз.

Співробітники СБУ викрили першу групу нелегалів на "перевалочній" квартирі в Сєверодонецьку, другу – під час спроби прихованого переміщення через територію регіону. Інших нелегалів правоохоронці затримали в прикордонних районах Луганської області. Загалом затримано 35 іноземців.

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності осіб, причетних до організації підпільного трафіку.

Вирішується питання про примусове повернення іноземців до країни походження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА