14:24 02.08.2021

Падіння дерева на людей у парку у Львові могла викликати блискавка - чиновниця міськради

1 хв читати
Падіння дерева на людей у парку у Львові могла викликати блискавка - чиновниця міськради

Причиною падіння дерева у Стрийському парку у Львові, яке призвело до загибелі двох людей, міг стати удар блискавки, передбачає начальниця управління екології Львівської міськради Олександра Сладкова.

"Дерево розвалилося на висоті 7-10 метрів і пошкоджень стовбура, що вказують на дефекти, немає. Чому дерево розлетілося - зможе сказати слідство. Єдине, що я можу сказати: у дерева поруч із цим дуже специфічні пошкодження, воно фактично розлетілося на друзки. На мою думку, його пошкодила блискавка. Є висока ймовірність, що блискавка вдарила в цю ділянку парку, в сусіднє дерево і це могло привести до падіння дерев навколо", - сказала Сладкова.

За її словами, в інших ділянках Стрийського парку вона майже не виявила повалених дерев.

Водночас начальник Академії сухопутних військ Павло Ткачук на своїй сторінці у Facebook повідомив, що загиблий унаслідок нещасного випадку в парку був курсантом академії, його звали Андрій Свояк.

Як повідомлялося, пізно ввечері в неділю під час грози в Стрийському парку Львова дерево впало на 20-річного юнака та 18-річну дівчину. Від отриманих травм вони померли на місці інциденту. Поліція веде розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА