10:11 03.08.2021

Щонайменше троє поліцейських, які стримували напад 6 січня на будівлю Капітолію, покінчили життя самогубством - газета

2 хв читати
Щонайменше троє поліцейських, які стримували напад 6 січня на будівлю Капітолію, покінчили життя самогубством - газета

Третій поліцейський, який захищав будівлю Капітолію у Вашингтоні від нападу прихильників екс-президента США Дональда Трампа 6 січня, покінчив життя самогубством, повідомляє у вівторок британське видання The Guardian із посиланням на поліцейський департамент столиці США.

За його даними, 44-річний Гюнтер Хашида, який служив в органах правопорядку з 2003 року, був знайдений мертвим у своєму будинку 29 липня.

"Смерть Хашида - третій відомий випадок самогубства серед співробітників правоохоронних органів, які мали стосунок до подій 6 січня, коли натовп прихильників Трампа здійснив штурм Капітолію, силою намагаючись зупинити затвердження перемоги Джо Байдена на виборах", - пише The Guardian.

Видання нагадує, що раніше рахунки з життям звели поліцейські Джеффрі Сміт, який перебував на службі 12 років, і Говард Лібенгуд, який прослужив в охороні Капітолію 16 років.

Тиждень тому співробітники охорони Капітолію давали свідчення в спеціальному комітеті палати представників, який веде розслідування подій 6 січня.

Тоді прихильники Трампа прорвалися до будівлі Капітолію у Вашингтоні, внаслідок заворушень щонайменше п'ятеро людей загинули. За декілька годин перед цими подіями Трамп звернувся до демонстрантів, які зібралися у Вашингтоні. Він тоді знову заявив, що не визнає поразки на президентських виборах 2020 року. На його думку, демократ Байден переміг лише завдяки масштабним махінаціям на виборчих дільницях у низці штатів. Він також закликав прихильників не припиняти боротьбу та донести до конгресменів своє обурення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

EBU дискваліфікувала учасника "Євробачення-2024" від Нідерландів

Форум "Інклюзивне відновлення громад" відбувся в Києві

Жителям прикордоння на Сумщині рекомендують утриматися від відвідування кладовищ

Росіяни скинули КАБи на Херсонську область, є загиблий

Ворог посилив наступальні дії на авдіївському, куп'янському, бахмутському напрямках, широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає - ОСУВ "Хортиця"

У неділю в Україні невеликий дощ прогнозується лише в північних областях

СБУ оголосила набір до ЦСО "А"

Російська армія демонструє нездатність застосовувати боєприпаси по намічених цілях - британська розвідка

На Харківщині тривають бої за н.п. на прикордонні, які перебували в "сірій зоні", українські захисники отримують підкріплення і стабілізують смугу

Понад 1,6 тис. абонентів залишилися без газу в Харківській області через обстріли РФ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА