08:52 04.08.2021

Денісова закликала Генконсула України в Ростові-на-Дону і правозахисні організації відвідати судові засідання у "справі Ільвера Аметова" і "справі Хізб ут-Тахрір"

1 хв читати
Денісова закликала Генконсула України в Ростові-на-Дону і правозахисні організації відвідати судові засідання у "справі Ільвера Аметова" і "справі Хізб ут-Тахрір"

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала Генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського відвідати судові засідання у "справі Ільвера Аметова" і "справі Хізб ут-Тахрір" щодо Зекір’ї Муратова.

"Закликаю Генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, міжнародні правозахисні організації відвідати судове засідання для недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України", - написала Денісова в Telegram-каналі вранці в середу.

Вона повідомила, що в середу "у "Судакському міському суді" у тимчасово окупованому Криму пройдуть дебати сторін у "справі Ільвера Аметова "- глави Судакського регіонального меджлісу кримськотатарського народу. Країна окупант звинувачує його в "незаконному придбанні та зберіганні зброї" (частина 1 ст. 222 Кримінального кодексу РФ).

Крім того, в Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбудеться судове засідання у так званій "справі Хізб ут-Тахрір" щодо Зекір’ї Муратова.

"Чоловік має інвалідність 3-ї групи, тяжкі захворювання опорно-рухового апарату, гіпертонію та стенокардію. Попри це 11 червня 2021 року військовий апеляційний суд міста Власіха Московської області відмовив йому у зміні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - сказано в повідомленні.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" на середу прогнозує відсутність обмежень енергопостачання з 07:00 до 18:00

Почастішали кібератаки на бухгалтерів, можливі шахрайські схеми із системами дистанційного банківського обслуговування

Знищений у Чорному морі російський ракетний корабель "Циклон" не встиг випустити жодної ракети - Плетенчук

У Києві ліквідують пожежу на СТО

Воїни ССО розбили пів дивізіону ЗРК "Бук" росіян

Єрмак закликав китайських діячів культури поширювати ідею Саміту миру

Глави МЗС України та Ісландії обговорили майбутній Глобальний саміт миру у Швейцарії

Двоє жителів Вовчанська на Харківщині загинули під ворожим вогнем під час спроби евакуюватися - прокуратура

Зеленський знову закликав країни НАТО збивати російські ракети, що летять в Україну

Кулеба: Для РФ Глобальний саміт миру - це зараз друга за важливістю ціль після Харківської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА