20:20 04.08.2021

КДБ Білорусі бачить у США головного організатора протестів у країні - документальний фільм

2 хв читати
КДБ Білорусі бачить у США головного організатора протестів у країні - документальний фільм

Найбільш важлива роль в організації протестів у Білорусі належить США, заявив голова Комітету державної безпеки Іван Тертель.

"За нашими оцінками, найважливіша роль належить Сполученим Штатам, які намагаються таким чином вирішити свої геополітичні інтереси. Якщо ми беремо наших сусідів, то найбільш агресивну політику щодо Республіки Білорусь проводять режими Вільнюса і Варшави", - сказав Тертель у документальному серіалі "Білорусь проти кольорової революції" на телеканалі СТВ у середу.

За його словами, Мінськ також бачить "неконструктивну роль, незважаючи на братерські відносини між народами, нинішнього керівництва України".

"За оцінками, нашими і не тільки нашими, на білоруському напрямові наразі працюють в інформаційному просторі проти нас, за різними оцінками, від 50 до 70 тис. людей. Я маю на увазі і центри інформаційного протиборства збройних сил США, інших західних держав, Україну", - пояснив Тертель.

За його словами, білоруські спецслужби бачать "дуже тісний контакт українських підрозділів інформаційної війни з польськими та литовськими". Глава КДБ заявив також, що існує "координація на рівні фахівців на проведення конкретних інформаційних операцій стосовно Республіки Білорусь з метою нанесення шкоди".

Автором білоруського "заколоту" в фільмі назвали Майкла Карпентера - старшого директора Центру Джо Байдена з глобальної взаємодії. Крім того, за даними творців фільму, за протестами в Білорусі стоять експерт з питань громадянського суспільства Європейського фонду за демократію, науковий співробітник Німецького фонду Маршалла, екс-міністр закордонних справ Словаччини Павол Демеш, колишній помічник держсекретаря США з питань демократії, прав людини і праці, екс-керівник організації Freedom House Девід Кремер, співробітник варшавського Центру східних досліджень Каміль Клисінський, директор проектів фонду Freedom House Вітіс Юрконіс, виконавчий директор Європейського фонду за демократію Єжи Помяновський і російський бізнесмен Михайло Ходорковський, який перебуває за межами РФ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА