18:51 09.08.2021

Зеленський представив новопризначених командувачів Повітряних сил і Десантно-штурмових військ

2 хв читати
Зеленський представив новопризначених командувачів Повітряних сил і Десантно-штурмових військ

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на острів Зміїний представив новопризначених командувачів Повітряних сил і Десантно-штурмових військ Збройних сил України, повідомляє прес-служба глави держави.

"Моїми указами призначено на посади: командувача Повітряних сил – генерал-майора Миколу Олещука, командувача Десантно-штурмових військ – полковника Максима Миргородського", - сказав президент.

Відповідні кадрові укази від 9 серпня про звільнення Сергія Дроздова з посади командувача Повітряних сил ЗСУ, призначення на цю посаду Миколи Олещука, а також про призначення Максима Миргородського командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ розміщено на сайті глави держави.

Як зазначає прес-служба, полковник Миргородський раніше був командувачем 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Він також є першим учасником війни на сході України, який став повним кавалером ордена Богдана Хмельницького.

"Також я погодив, і наказом міністра оборони призначено на посади: командувача оперативного командування "Південь" – генерал-майора Андрія Ковальчука, командувача оперативного командування "Схід" – генерал-майора Олега Мікаца, командувача оперативного командування "Захід" – полковника Сергія Літвінова, заступника начальника Генерального штабу – полковника Володимира Коваля. Це досвідчені офіцери, і, найголовніше, що є зараз нашим підходом, усі вони мають бойовий досвід", - наголосив президент.

Зокрема, генерал-майор Андрій Ковальчук має звання Героя України. Під час активних боїв на Донбасі він командував 80-ю аеромобільною бригадою. Учасник оборони Луганського аеропорту. Двічі поранений. Нагороджений двома орденами Богдана Хмельницького.

Генерал-майор Олег Мікац із вересня 2014 року керував обороною Донецького аеропорту, вважається одним із ключових командирів у цих боях.

Полковник Сергій Літвінов за особистий внесок у зміцнення обороноздатності України, мужність і самовідданість, виявлені під час бойових дій, високий професіоналізм та зразкове виконання службових обов'язків нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.

"Я знаю, що кожен з них на своїй посаді зробить усе, що від нього залежить, для захисту нашої Батьківщини", - переконаний президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА