13:29 10.08.2021

Вбивство третього ув'язненого в ОРДО не доведено, мотивами є кримінальні розбірки - Гармаш

2 хв читати
Вбивство третього ув'язненого в ОРДО не доведено, мотивами є кримінальні розбірки - Гармаш

Представник Донецька у Тристоронній контактній групі (ТКГ) з питань Донбасу Сергій Гармаш зазначає, що на сьогодні підтверджено вбивство двох громадян України, які відбували покарання у Кіровській колонії у непідконтрольних уряду окремих районах Донецької області (ОРДО).

"Немає підтвердження смерті третього постраждалого, тому поки що можна говорити лише про двох загиблих", - написав Гармаш на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, за його інформацією та даними компетентних органів, мотивом конфлікту, що призвів до загибелі людей, "є кримінальні розбірки на ґрунті "бізнесу", якщо це так можна назвати".

"Відомо, що в цій колонії активно процвітає телефонне та інтернет-шахрайство... Такий вид бізнесу зеків розглядається в ОРДЛО мало не як природний, хоча й неофіційний, вид залучення грошей у "республіки". Це всіляко стимулюється, навіть організовується "начальниками"... Саме тому донецька окупаційна адміністрація не віддає, здавалося б, зайві для неї "роти", до України. Бо не вона їх годує, а вони її. Луганськ, до речі, ув'язнених Україні до 2019 року повертав. А потім, мабуть, донецькі колеги поділилися з луганчанами "корисним" досвідом", - написав Гармаш.

Раніше повідомлялося, що троє громадян України, які відбували покарання в непідконтрольних уряду окремих районах Донецької області, були вбиті за бездіяльності окупаційної адміністрації, про що повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. Українська делегація винесе це питання на найближче засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ), яке має відбутися 25 серпня.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА