10:03 12.08.2021

Суд завершив слідство у справі про вбивство Вороненкова та перейшов до дебатів

2 хв читати
Суд завершив слідство у справі про вбивство Вороненкова та перейшов до дебатів

Суд завершив 11 серпня вивчення доказів у справі проти двох осіб, обвинувачених у пособництві в умисному вбивстві екс-депутата Державної Думи РФ Дениса Вороненкова, і перейшов до дебатів, повідомляється на сторінці Київської міської прокуратури у Facebook.

"Прокурор у ході дебатів попросив суд визнати обвинувачених винними у пособництві скоєнню умисного вбивства Дениса Вороненкова з корисливих мотивів групою осіб, вчиненому на замовлення (ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України) та призначити покарання у вигляді 12 років позбавлення волі кожному. Крім того, визнати одного з обвинувачених також винним у незаконному зберіганні зброї, призначивши останньому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі (ч. 1 ст. 263 КК України)", - йдеться в повідомленні.

На наступному засіданні суд планує заслухати сторону захисту.

Як повідомлялося, Вороненкова вбили в центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивцю Павла Паршова поранив охоронець екс-депутата, згодом Паршов помер у лікарні. Вбивця Вороненкова мав спільника – Ярослава Левенця, який із 2012 року перебуває в розшуку за економічні злочини. У співучасті в убивстві також підозрюється Ярослав Тарасенко, його затримали 16 липня. Інший затриманий – Олександр Лось - був разом із Левенцем співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера. Тарасенко був водієм "Ланоса", в якому приїхав кілер.

У вересні 2017 року тодішній генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовник убивства перебуває на території Росії і має активні контакти зі злочинними колами та спецслужбами, а "виконавці - здебільшого громадяни України". Пізніше стало відомо, що в організації вбивства підозрюється громадянин Росії Володимир Тюрін - колишній цивільний чоловік удови Вороненкова Марії Максакової. У березні 2018 року його оголосили в розшук в Україні.

Досудове розслідування у справі про вбивство Вороненкова було завершено у травні 2018 року, оголошено про підозру організатору та п'ятьом учасникам. Улітку 2018 року обвинувальний акт було направлено до Шевченківського райсуду Києва. 7 серпня суд за підсумками попереднього засідання ухвалив рішення про призначення справи до розгляду у відкритому режимі судом присяжних. 18 жовтня суд розпочав розгляд по суті кримінального провадження за обвинуваченням Тарасенка та Лося у співучасті в убивстві Вороненкова.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА