16:47 12.08.2021

Мешканці багатоквартирних будинків можуть надавати в оренду спільне майно - Терентьєв

1 хв читати
Мешканці багатоквартирних будинків можуть надавати в оренду спільне майно - Терентьєв

Мешканці багатоквартирних будинків можуть надавати в оренду спільне майно, а виручені кошти направляти на капітальні ремонти та утримання будинків.
Про це повідомляється на сайті Київської міської ради.  

"Закон дозволяє мешканцям багатоквартирного будинку, в якому створено ОСББ, за рішенням загальних зборів, передавати спільне майно, комори, горища, підвали, колясочні та інші простори, які не використовуються, в оренду фізичним та юридичним особам у тому випадку, якщо не будуть погіршені умови експлуатації будинку. Отримані від оренди окремих об’єктів спільного майна кошти можуть спрямовуватись на проведення необхідних ремонтних робіт у будинку та покращення його технічного стану", – зазначив Михайло Терентьєв.  

За словами голови Постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин депутата Київміськради Михайла Терентьєва, у Києві діють декілька програм співфінансування, завдяки яким жителі можуть відремонтувати та поліпшити стан своїх будинків, витративши від 5% до 30% від розміру необхідної для цього суми. Проте з різних причин співвласникам не завжди вдається зібрати кошти, аби взяти участь у цих програмах.  

Депутат додав, що доходи ОСББ, у тому числі від надання в оренду спільного майна, можуть використовуватись виключно для фінансування видатків на утримання ОСББ, реалізації його мети та напрямів діяльності, визначених статутом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА