07:40 15.08.2021

До суду направлено обвинувальний акт щодо "заступника міністра інформації "ДНР"

2 хв читати
До суду направлено обвинувальний акт щодо "заступника міністра інформації "ДНР"

До суду направлено обвинувальний акт стосовно громадянина України, який був "заступником міністра інформації" "ДНР" за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у діяльності терористичної організації, а також поширення комуністичної символіки і пропаганди комуністичного режиму ( ч.3 ст.110, ч.1 ст.258-3 та ч.2 ст.436-1) КК України, повідомили в Офісі Генерального прокурора.

За даними слідства, в 2014-2015 роках обвинувачений, перебуваючи на посаді так званого "заступника міністра інформації "ДНР", відповідав за організацію агітаційної роботи серед населення, схиляння до участі в терористичній організації і підтримки її діяльності, пропаганду ідей "Русского мира", налагодження взаємодії з місцевими та зарубіжними засобами масової інформації з метою їх використання для агітації, висвітлення діяльності терористичної організації "ДНР", дискредитації діяльності органів державної влади України та осіб, задіяних у ході проведення антитерористичної операції.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний у підвальних приміщеннях захопленої бойовиками будівлі Управління СБУ в Донецькій області неодноразово змушував полонених українських військовослужбовців на питання російських журналістів повідомляти неправдиву інформацію про нібито навмисні артилерійські обстріли ЗСУ житлових будинків і про належні умови утримання в полоні. "За відмову в наданні подібних "інтерв'ю" бойовики катували військовополонених", - сказано в повідомленні.

Крім того, обвинувачений в спеціально створеному Telegram-каналі здійснював пропаганду комуністичного тоталітарного режиму, поширюючи при цьому заборонену символіку.

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним слідчим управлінням Служби безпеки України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА