07:52 17.08.2021

В Єревані повідомляють про загиблих у результаті перестрілки на вірмено-азербайджанському кордоні

2 хв читати
В Єревані повідомляють про загиблих у результаті перестрілки на вірмено-азербайджанському кордоні

Перестрілка між вірменськими та азербайджанськими військовослужбовцями сталася ввечері в понеділок на Гегаркунікській ділянці вірмено-азербайджанського кордону, по обидва боки є загиблі, повідомляє Міноборони Вірменії.

"16 серпня о 18:10 підрозділи ЗС Азербайджану відкрили вогонь по вірменських позиціях в Гегаркунікській області (схід Вірменії - ІФ). У результаті перестрілки загинув військовослужбовець ЗС Вірменії, рядовий Арман Акопян, 2002 р.н.", - повідомляє прес-служба Міноборони.

У відомстві зазначили, що в результаті вжитих вірменською стороною відповідних дій з азербайджанської сторони є троє убитих і один поранений військовослужбовець.

Пізніше уповноважений з прав людини в Вірменії Арман Татоян повідомив, що збройні сили Азербайджану обстрілюють села Кут і Норабак Гегаркунікської області на сході республіки.

"ЗС Азербайджану наразі ведуть прицільний вогонь по селах Кут і Норабак Гегаркунікської області. Вогонь інтенсивний, застосовується зброя різного калібру. Жителі сіл намагаються сховатися", - написав Татоян на своїй сторінці в Facebook.

Зі свого боку, Міноборони Азербайджану повідомило, що Збройні сили Вірменії ввечері в понеділок обстріляли позиції азербайджанської армії в напрямку Кельбаджарського району.

"Обстріл вівся з 18:45 до 20:30 з позицій ЗС Вірменії у населеному пункті Заркянд Басаркечарського району по позиціях азербайджанських військових у населеному пункті Юхари Айрим Кельбаджарського району зі стрілецької зброї різного калібру", - йдеться в повідомленні.

Міноборони Азербайджану спростувало заяву вірменської сторони про загибель вірменського військового в результаті обстрілу з боку частин азербайджанської армії в напрямку Басаркечарского району.

"Брехнею є і інформація, поширена вірменською стороною про нібито втрати в лавах нашої армії", - повідомляє Міноборони.

Азербайджанське оборонне відомство також спростувало інформацію вірменської сторони про обстріл азербайджанською армією села Кут і Норабак Гегаркунікської області на сході республіки.

"Азербайджанські військові дотримуються міжнародних гуманітарних правових принципів і не обстрілюють невійськові об'єкти і цивільних осіб", - йдеться в заяві Міноборони Азербайджану.

Раніше в понеділок в результаті перестрілки на ділянці населеного пункту Ерасх південно-західної Араратської області на кордоні з Нахічеванською автономною республікою загинув старший прапорщик ЗС Вірменії.

Уранці в понеділок Міноборони Вірменії повідомило, що підрозділи ЗС Азербайджану спробували просунутися вглиб території Вірменії у південно-західній Сюнікській області на ділянці Чорного озера.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА