16:49 19.08.2021

Колишній заступник директора Київського інституту земельних відносин підозрюється в розтраті 33 млн грн

2 хв читати
Колишній заступник директора Київського інституту земельних відносин підозрюється в розтраті 33 млн грн

Солом'янська окружна прокуратура Києва в четвер, 19 серпня, за підсумками проведених слідчих дій повідомила про підозру колишньому заступнику директора КП "Київський інститут земельних відносин" та директору компанії-постачальника за фактом розтрати 33 млн грн на закупівлю програмного забезпечення, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

"Слідство встановило, що комунальне підприємство "Київський інститут земельних відносин" уклало з товариством договір поставки апаратно-програмного комплексу для розгортання та функціонування автоматизованої інформаційної системи обліку та управління земельними ресурсами територіальної громади та договір купівлі програмного забезпечення для роботи з графікою на загальну суму близько 43 млн грн. У подальшому директор товариства поставив комунальному підприємству це обладнання за завищеною вартістю, а посадові особи комунального підприємства, неналежно виконуючи свої службові обов'язки, прийняли товар згідно з актом прийому-передачі та провели розрахунок з продавцем", - йдеться в повідомленні.

Згідно з висновками експертизи, вартість поставленого товару і програмного забезпечення була завищена на суму в майже 33 млн грн.

Колишньому заступнику директора Київського інституту земельних відносин повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України, а директору компанії-постачальника - за ч. 5 ст. 191 (розтрата та привласнення коштів місцевого бюджету в особливо великих розмірах) КК України.

Заходи з викриття правопорушення проведені прокуратурою спільно з СВ Солом'янського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам у м. Києві департаменту кіберполіції НПУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА