07:54 25.08.2021

Байден сподівається на завершення евакуації з Кабула до 31 серпня

1 хв читати
Байден сподівається на завершення евакуації з Кабула до 31 серпня

Президент США Джо Байден під час екстреного саміту G7 заявив, що Вашингтон націлений на завершення евакуації з Кабула до 31 серпня, проте допускає можливість змін у графіку, йдеться в заяві Білого дому.

"Він підтвердив, що наразі ми на шляху до того, щоб завершити евакуацію до 31 серпня, а також розповів про те, як просувається евакуація охочих повернутися додому американців, громадян третіх країн і афганців, які були нашими союзниками під час війни", - йдеться в документі.

"Також президент попросив Пентагон і Державний департамент (скласти - ІФ) запасні плани для коригування графіка, якщо це стане необхідним", - зазначено в заяві.

При цьому, згідно із заявою, Байден наголосив, що можливість завершення місії США в Афганістані до 31 серпня залежить від продовження координації зусиль з рухом "Талібан", зокрема під час доставки евакуйованих осіб до кабульського аеропорту.

Також президент зазначив, що кожного дня, поки сили США залишаються в Афганістані, їм все більше загрожує відділення угруповання ІД в Афганістані - "Вілаят Хорасан".

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА