18:13 28.08.2021

Засідання суду у справі Павловського найімовірніше відбудеться 30 серпня - адвокат

3 хв читати
Засідання суду у справі Павловського найімовірніше відбудеться 30 серпня - адвокат

Засідання щодо продовження запобіжного заходу для колишнього заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського, найімовірніше, відбудеться у понеділок, 30 серпня, заявив адвокат Ростислав Кравець.

Як написав Кравець у Telegram-каналі, у суботу, 28 серпня, з'явилася інформація про те, що прокурори вночі подали клопотання щодо продовження запобіжного заходу для Павловського.

"Офіційно стороні захисту ніхто не повідомив, що сьогодні буде засідання в Печерському суді з цього питання. Заплановано залучення безоплатних адвокатів і недопуск адвокатів, які захищають Павловського", - розповів адвокат.

Пізніше він повідомив, що до суду було доправлено всіх фігурантів справи, однак суд розглянув запобіжний захід лише одному з них, змінивши його на цілодобовий домашній арешт.

"Засідання щодо Павловського не відбулося. Хоча, за інформацією, яка є, усіх доставили в Печерський суд, в останній момент прокурори вирішили не подавати відповідне клопотання щодо продовження запобіжного заходу Павловському", - розповів Кравець на оприлюдненому у Telegram-каналі відео.

"Найімовірніше, засідання буде в понеділок, хоча, наскільки нам відомо, готувалися провести його сьогодні. Що завадило, наразі незрозуміло", - додав він.

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру чиновникам "Кузні на Рибальському" та Міноборони через постачання військової техніки низької якості.

"Голова правління ПрАТ "Кузня на Рибальському" підбив заступника міністра оборони України укласти державний контракт саме з його підприємством. Чиновник міністерства дав вказівку підпорядкованим йому керівникам одного з департаментів Міноборони на безперешкодне укладення державного контракту з будівництва катерів саме із зазначеним ПрАТ", - повідомив начальник слідчого відділу ДБР Олег Гриняк на брифінгу.

Також, за інформацією ДБР, було здійснено закупівлю для потреб ЗСУ санітарних автомобілів виробництва "Богдан Моторс", які не відповідають встановленим вимогам і не можуть використовуватися в Збройних силах.

Сума збитків за двома епізодами, за даними слідства, становить понад 475 млн грн.

Слідчі ДБР повідомили про підозру заступнику міністра України (2015-2019 рр.), директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони (2015-2017 рр.), директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони (2018 -2019 рр.). Їхні дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 426-1 та ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 426-1 КК України.

Повідомлено також про підозру голові правління "Кузні на Рибальському", дії якого кваліфіковано за ч. 2 ст. 192, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 426-1 КК України.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна" з джерел у правоохоронних органах, йдеться про колишнього заступника міністра оборони Ігоря Павловського.

Запобіжний захід фігурантам справи обирає Печерський районний суд.

Як повідомили в ДБР, колишньому директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави в сумі близько 475 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА