20:04 30.08.2021

Віце-президент Афганістану, який переховується від талібів, заявляє, що не допустить перетворення країни в "Талібаністан"

2 хв читати
Віце-президент Афганістану, який переховується від талібів, заявляє, що не допустить перетворення країни в "Талібаністан"

Відсторонений від влади віце-президент Афганістану Амрулла Салех написав листа до німецького видання "Шпігель", в якому висловив готовність протистояти талібам разом із Фронтом національного опору Афганістану в провінції Панджшер.

"Географічно ми ізольовані, але політично і морально Афганістан із нами, і він ніколи не стане "Талібаністаном", - заявив колишній віце-президент у листі.

Салех відправив фотографії рукописного листа на трьох сторінках до "Шпігеля" через застосунок WhatsApp "із міркувань безпеки".

У листі колишній віце-президент обвинувачує Білий дім у "наївності, втомі і короткозорості", говорить, що дії адміністрації США призвели до того, що тепер страждають її репутація, авторитет і становище у світі. Також Салех обвинувачує у зраді колишнього президента Ашрафа Гані, який втік з країни після взяття Кабула "Талібаном".

Салех зазначає, що вихід з ситуації, що склалася, все ще є. Для цього, на його думку, світовій спільноті необхідно зажадати політичного врегулювання в Афганістані і визнати і підтримати Національний Опір у Панджшері.

У Панджшері діє Фронт національного опору Афганістану. Провінція є останньою в країні, яку не контролює "Талібан". Після втечі президента Гані, Салех відправився саме в цю провінцію і, як повідомлялося, заявив, що, згідно з Конституцією країни, тепер він є законним главою держави. Тепер Салех і лідер фронту Ахмад Масуд разом використовують долину Панджшер як базу для організації опору "Талібану".

Також у листі Салех підтвердив, що Масуд готовий до "щирих і серйозних переговорів" з талібами. При цьому Салех обіцяє, що ніколи не визнає Ісламський Емірат, який оголосили таліби, і "угоди про капітуляцію під прикриттям врегулювання не буде".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

Уночі ППО знищила один БпЛА Shahed у Миколаївській області - ОВА

Пакистан організував чотири спецрейси для вивезення своїх громадян після заворушень у Киргизстані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА