18:12 01.09.2021

Кабмін створив представництво МЗС у Харкові

2 хв читати
Кабмін створив представництво МЗС у Харкові

Кабінет Міністрів України створив представництво Міністерства закордонних справ у Харкові, відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

Зазначається, що створення такого представництва має забезпечити національний інтерес України на зовнішньополітичному напрямі, зокрема подальшу реалізацію європейського і євроатлантичного курсу держави, сприяння місцевим органам влади у здійсненні ними зовнішніх взаємин для забезпечення єдиного зовнішньополітичного курсу України, оперативного відстеження та реагування на виклики, пов'язані з агресивними діями Російської Федерації.

Відкриття представництва в Харкові зумовлене тим, що в місті діють генконсульства Польщі та Росії, а також здійснюють свою діяльність 16 почесних консулів іноземних держав і чотири представництва міжнародних організацій.

Представництво МЗС зосередиться на наданні послуг населенню, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Міністерство закордонних справ України працює для людей. Ми відкриваємо представництво, щоб послуги для наших громадян стали доступнішими та якіснішими. Відтепер жителям північно-східних регіонів нашої держави не потрібно буде їхати до Києва чи Одеси, щоб легалізувати документ або отримати апостиль. Всю консульську та правову допомогу можна буде отримати в Харкові", - наводить слова Кулеби прес-служба МЗС.

Він наголосив, що важливим напрямом роботи представництва МЗС у Харкові стане підтримка місцевого бізнесу, зокрема у виході на зовнішні ринки, і залучення до регіону нових іноземних інвестицій.

"Представництво МЗС координуватиме міжнародну допомогу населенню в районах, прилеглих до зони російсько-українського збройного конфлікту, а також допомагатиме місцевій владі в реалізації курсу України на членство в ЄС і НАТО, переговорах із партнерами, розвитку культурних і туристичних зв'язків", - зазначив міністр.

Уточнюється, що представництво МЗС на території України входить до системи органів дипломатичної служби та утворюється в регіоні, де діють іноземні консульські установи чи представництва міжнародних організацій. На сьогодні представництва МЗС функціонують в Одесі, Львові та Ужгороді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА