19:19 02.09.2021

У Харківській області зафіксовано спалах африканської чуми свиней

1 хв читати
У Харківській області зафіксовано спалах африканської чуми свиней

У Харківській області вводяться тимчасові карантинні обмеження у зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней (АЧС), зафіксованої в національному природному парку "Слобожанський".

Як повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації, таке рішення схвалили на нараді 2 вересня.

"Встановлено тимчасові карантинні обмеження щодо африканської чуми свиней в епізоотичному осередку терміном на 72 години. Визначено межі тимчасової зони захисту радіусом 3 км від епізоотичного осередку, до якого належать територія НПП "Слобожанський", частина населених пунктів с.Оленівське, с.Мурафа, с.Лісове Краснокутської селищної ради. Також визначено межі тимчасової зони спостереження - радіусом 10 км - від зовнішніх кордонів зони захисту", - йдеться в повідомленні.

Крім того, буде проведено облік свинопоголів'я у господарствах усіх форм власності в зоні захисту і спостереження, а переміщення живих свиней із карантинних зон тимчасово заборонено.

Спалах АЧС був зафіксований 1 вересня в НПП "Слобожанський" - там було знайдено 9 померлих тварин.

Головний державний ветеринарний інспектор Дмитро Волошко, повідомив, що відібрані проби від тварин були направлені до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області. Експертиза підтвердила діагноз АЧС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА