10:21 03.09.2021

У Новій Зеландії застрелили нападника, який поранив шістьох відвідувачів магазину - ЗМІ

2 хв читати
У Новій Зеландії застрелили нападника, який поранив шістьох відвідувачів магазину - ЗМІ

Поліція Нової Зеландії в п'ятницю знешкодила терориста, який завдав ножових поранень щонайменше шістьом покупцям у супермаркеті Окленду, повідомляє агентство Associated Press із посиланням на прем'єра штату Джасінду Ардерн.

Ардерн назвала подію терористичним нападом. За її даними, нападник був громадянином Шрі-Ланки, він був натхненний діяльністю "ІДІЛ". Вона також зазначила, що чоловік був давно знайомий національним агентствам безпеки, стеження велося за ним цілодобово.

За її словами, поліції вдалося застрелити зловмисника протягом 60 секунд із початку нападу.

Прем'єр повідомила, що троє з постраждалих поранені серйозно.

"Це був насильницький напад. Це було бездушно, - наводить агентство слова Ардерн. - Мені шкода, що це сталося".

За даними поліцейських, напад стався в п'ятницю близько 14:40 за місцевим часом.

Як повідомив спеціальний уповноважений поліції Ендрю Костер, нападник давно викликав занепокоєння у правоохоронних органів своєю ідеологією, через що вони якийсь час вели за ним стеження. За словами Костера, поліцейські пройшли за злочинцем від його будинку до супермаркету.

"Він увійшов до магазину, як і раніше. (Потім - ІФ) він узяв ніж у відповідному відділі магазину", - розповів Костер.

Костер зазначив, що щойно розпочалася метушня, двоє працівників поліції попрямували до нападника. Він наблизився до них, погрожуючи ножем, тому поліцейським довелося стріляти. Нападник помер.

Наразі в Окленді діє строгий режим локдауну через спалах випадків коронавірусу COVID-19. Припинено роботу більшості підприємств, людям дозволено виходити з дому лише за покупками продовольства, з медичних причин або для занять спортом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА