20:28 06.09.2021

Російський суд у Криму заарештував на два місяці заступника голови меджлісу Джелялова

1 хв читати
Російський суд у Криму заарештував на два місяці заступника голови меджлісу Джелялова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова висловила протест через рішення так званого Київського районного суду Сімферополя про арешт першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова і братів Азіза та Асана Ахтемова, повідомляє прес-служба Офісу омбудсмена.

Як зазначено в повідомленні, Джелялова й Ахтемових заарештували на 60 діб, до 4 листопада, за підозрою в нібито причетності до пошкодження газопроводу в с. Перевальному 23 серпня. Їх триматимуть під вартою в СІЗО м. Сімферополя.

Крім того, Шевкет Усеїнов та Ельдар Одаманов були засуджені до адміністративного арешту на 14 і 15 діб відповідно за нібито непокору співробітникам поліції. Вони відбуватимуть арешт в ізоляторі тимчасового тримання м. Сімферополя.

"Затримання кримських татар на території тимчасово окупованого Криму не може залишатися без уваги міжнародних правозахисних інститутів. Звертаюся до верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет зупинити свавілля країни-окупанта і сприяти звільненню незаконно ув'язнених громадян України", - наголосила Денісова.

Омбудсмен вимагає від уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової вжити заходів щодо дотримання прав незаконно ув'язнених громадян України на Кримському півострові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА