19:04 09.09.2021

Російські найманці на Луганщині обстріляли з мінометів слідчу групу СБУ, що збирала докази про їхню причетність до артобстрілів мирних жителів

1 хв читати
Російські найманці на Луганщині обстріляли з мінометів слідчу групу СБУ, що збирала докази про їхню причетність до артобстрілів мирних жителів

Оперативно-слідча група Служби безпеки України, яка працювала поблизу лінії зіткнення на Луганщині, потрапила під обстріл бойовиків "ЛНР", повідомляє прес-центр відомства в четвер.

"Співробітників спецслужби "накрило вогнем" під час роботи в Трьохізбенці. Там офіцери СБУ збирали докази, що підтверджують вину найманців в обстрілах мирних населених пунктів уздовж лінії розмежування. За оперативною інформацією, бойовики стріляли з заборонених Мінських угодами великокаліберних мінометів", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що всі члени оперативно-слідчої групи СБУ живі.

"Наразі українська спецслужба продовжує збирати докази в кримінальному провадженні за фактом учорашнього обстрілу українських позицій. Це вже 64 провадження з початку року, яке СБУ відкрила за фактом обстрілів лише у Луганській області", - наголошують у СБУ.

У спецслужбі нагадують, що ввечері 8 вересня російські найманці обстріляли район тубдиспансеру в селі Трьохізбенка Щастинського району Луганської області.

"Вони використовували заборонене Мінських угодами великокаліберне озброєння. Унаслідок атаки зазнали поранень шестеро українських військовослужбовців. Крім того, застосована ворогом артилерія калібру 122 мм влучила в цивільні об'єкти та пошкодила житлові багатоповерхові та приватні будинки мешканців села Трьохізбенка", - наголошують правоохоронці.

Вони додають, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, що заподіяв тяжкі наслідки) за цим фактом триває під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА