19:06 09.09.2021

Університет Джорджа Вашингтона допоможе Україні залучити зовнішні гранти на реформу в меліоративній галузі

2 хв читати
Університет Джорджа Вашингтона допоможе Україні залучити зовнішні гранти на реформу в меліоративній галузі

Експерти американського Університету Джорджа Вашингтона допоможуть Україні залучити зовнішні дослідницькі гранти для реалізації іригаційної реформи, провести освітні програми шляхом обміну фахівцями та нададуть країні технічну допомогу, повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства на сайті в четвер.

За його даними, відповідних домовленостей було досягнуто під час зустрічі міністра агрополітики Романа Лещенка та працівників Університету Джорджа Вашингтона, яка відбулася на початку вересня.

Сторони на зустрічі обговорили партнерство, у рамках якого заклад допоможе Україні знайти зовнішні дослідницькі гранти для проведення реформи зрошення. Також університет має намір провести освітні програми шляхом обміну фахівцями з України та надасть країні технічну допомогу.

"Нам потрібні нові технології, щоб змінити нашу екологічну філософію, тому що Україна може втратити багато родючих земель без високого рівня управління водними ресурсами", - пояснив Лещенко, слова якого наводить прес-служба Мінагрополітики.

Міністр уточнив, що Україна створює умови для залучення іноземних інвестицій та розвитку державно-приватного партнерства в земельних відносинах. За його даними, після відкриття ринку землі 1 липня Україна має намір сформувати правову базу для діяльності організації водокористувачів та створити механізми залучення інвестицій у будівництво нової меліоративної інфраструктури та функціонування наявної.

Як повідомлялося, США можуть надати Україні кредитну лінію загальною сумою $4 млрд на період 2022-2030 років для модернізації об'єктів іригаційної інфраструктури. Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до США минулого тижня запропонував американським партнерам до розгляду інвестиційний проект.

Кабінет Міністрів у квітні 2021 року закликав до кінця поточного року розпочати відновлення систем зрошення с/г земель у південних областях країни.

Відновлення меліоративної галузі стало національним проектом до 2024 року. У 2021-му Мінагрополітики запускає пілотний проект із відновлення зрошувальних систем в Одеській, Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА