07:28 11.09.2021

Байден з нагоди річниці терактів 11 вересня 2001 року закликав націю до єдності

2 хв читати
Байден з нагоди річниці терактів 11 вересня 2001 року закликав націю до єдності

Найбільшою силою, яка об'єднує Америку перед незгодами, назвав президент США Джо Байден теракти 11 вересня 2001 року.

Він виступив зі зверненням до нації з нагоди 20-ї річниці терактів, які забрали життя майже 3 тис. людей, і сказав: "Для 11 вересня - це головний урок. Його суть у тому, що в найбільш уразливі моменти (...) в битві за душу Америки єдність - наша найбільша сила".

"Єдність не означає, що ми повинні вірити в одне й те саме. Ми повинні мати фундаментальну повагу і віру один в одного і в цю націю", - додав він.

Президент ушанував пам'ять загиблих і поранених, і зазначив, що "темні сили людської природи - страх і гнів, обурення і насильство" - не змогли підірвати єдність Америки.

Байден і його дружина Джилл у суботу планують відвідати три місця, які постраждали від терактів: Всесвітній торговий центр у Нью-Йорку, Пентагон, а також поле біля Шанксвілла в штаті Пенсільванія, де розбився рейс 93 United Airlines. Віце-президент Камала Гарріс відправиться до Шанксвілла разом зі своїм чоловіком Дугом Емгоффом, а потім вони приєднаються до Байдена в Пентагоні.

У Нью-Йорку церемонія пам'яті традиційно розпочнеться о 8:46 ранку, коли перший викрадений терористами літак врізався в північну вежу торговельного центру. Під час церемонії будуть зачитувати імена усіх жертв з паузою в ті хвилини, коли відбулися інші теракти.

З аналогічним зверненням з нагоди річниці терактів, в результаті яких загинули 67 підданих Великої Британії, виступив британський прем'єр-міністр Борис Джонсон.

Він заявив, що "після 20 років ми можемо сказати, що терористи не змогли похитнути нашу віру в свободу і демократію".

"Вони не змогли розлучити наші народи, або змусити нас відмовитися від наших цінностей, або жити в постійному страху", наголосив прем'єр.

Повідомлення буде озвучено на заході, що проходить в Олімпійському парку Лондона, де встановлена меморіальна скульптура, створена зі стали зруйнованих веж Всесвітнього торговельного центру в Нью-Йорку.

Цього року заходи в річницю терактів відбудуться на тлі нещодавнього виведення американцями і їх союзниками сил з Афганістану і приходу там до влади руху "Талібан". Останній військово-транспортний літак ВПС США покинув кабульський аеропорт 30 серпня, евакуював американських військових, які здійснювали його охорону, і дипломатів, які працювали на території повітряної гавані, яка залишалася їх останнім оплотом у столиці Афганістану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА