11:20 11.09.2021

Разумков: оцінка Венеціанською комісією законопроекту про деолігархізацію дасть змогу виявити недоліки та врахувати їх у майбутньому

2 хв читати

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що вважає правильним рішенням передати законопроект про деолігархізацію Венеціанської комісії (Європейська комісія за демократію через право) для висновку, оскільки це дасть змогу врахувати в майбутньому можливі недоліки і розробити якісний закон.

"Те, що Венеціанська комісія буде максимально об'єктивною, не викликає жодних питань ні у мене, ні в опозиції, ні у влади, ні, я впевнений, у міжнародного співтовариства. Це буде хорошим ще одним пунктом, який або підтвердить всі наші бажання провести таку реформу (деолігархізації – ІФ), або, якщо є які-небудь недоліки, їх врахувати надалі, для того, щоб закони були максимально якісними, відповідали Конституції України, відповідали міжнародним принципам. Тому я вважаю, що це правильне рішення", - сказав Разумков на конференції YES Brainstorming в Києві в суботу.

Він нагадав, що з проханням передати законопроект про деолігархізацію до Венеціанської комісії до нього звернулися одночасно уповноважена Верховної Ради з прав людини і чотири парламентські фракції.

"Це перший випадок, коли ми побачили повне об'єднання всіх опозиційних фракцій, які представлені у Верховній Раді, з проханням до голови Верховної Ради, направити такий законопроект до Венеціанської комісії", - наголосив Разумков.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла за основу президентський законопроект №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" на позачерговому засіданні 1 липня 275 голосами.

Пізніше омбудсмен Людмила Денісова направила до парламенту офіційний лист, в якому відзначила невідповідність законопроекту Конституції України.

Водночас народні депутати в період підготовки законопроекту до другого читання зареєстрували 1257 правок. Серед основних напрямів змін - визначення органу, який отримає повноваження визнавати фізособу олігархом, а також деталізація цієї процедури.

10 вересня Разумков направив законопроект №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" на висновок до Венеціанської комісії.

YES Brainstorming організована Ялтинською Європейською Стратегією (YES) і фондом Віктора Пінчука.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочався другий процес проти групи "Рейхсбюргерів"

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА