13:53 11.09.2021

Кількість дітей, які отруїлися в школі у Хмельницькому, зросла до 92

2 хв читати
Кількість дітей, які отруїлися в школі у Хмельницькому, зросла до 92

Кількість дітей, які отруїлися в харчоблоці навчального закладу в Хмельницькому, зросла до 92, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Інформацію про перші 4 випадки госпіталізації дітей поліцейські отримали 7 вересня. Відтоді кількість госпіталізованих дітей, які лікуються вдома, зростає. Згідно з інформацією Хмельницького обласного центру контролю і профілактики хвороб, станом на 18:00 годину 10 вересня в різні медичні заклади, зокрема і до сімейних лікарів, звернулися 92 дитини з навчального закладу з діагнозом "гостре отруєння невстановленої етіології", – зазначається в повідомленні.

До підрозділів поліції звернулися 39 батьків. Наразі слідчі встановлюють стан здоров'я інших дітей. За фактом масового отруєння розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням) КК України. В рамках розслідування призначено низку експертиз.

Навчальний заклад поки що перейшов на дистанційну форму навчання. Робота харчоблоку припинена.

У працівників закладу, робота яких пов'язана з приготуванням і роздачею їжі, взяли необхідні аналізи. Також експерти взяли проби їжі та продуктів. Перші висновки експертів будуть через кілька днів.

Як повідомлялося, в одній зі шкіл Хмельницького зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції. Серед хворих – учні 1-4 класів, які харчувалися в шкільній їдальні. Станом на 17:00 9 вересня 2021 року було відомо про 85 отруєних (з них 84 – діти), в Хмельницьку інфекційну лікарню в стані середньої тяжкості були госпіталізовані 11 осіб (зокрема один дорослий).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА