07:44 17.09.2021

США і РФ продовжують діалог з боротьби зі кіберзлочинністю, швидких рішень проблеми немає

2 хв читати
США і РФ продовжують діалог з боротьби зі кіберзлочинністю, швидких рішень проблеми немає

США спочатку не очікували швидких результатів діалогу з Росією з боротьби проти кіберзлочинності, нагадала в четвер представник Білого дому Дженніфер Псакі.

"Як свого часу зазначив президент США, ми не очікуємо, що проблема вирішиться за одну мить", - сказала вона на брифінгу.

"Тривають переговори на дипломатичному рівні", - додала Псакі.

Так вона відповіла на прохання журналіста прокоментувати оцінку ФБР, згідно з якою США поки "не бачать допомоги РФ у боротьбі з кіберзлочинністю".

Раніше цього тижня заступник директора ФБР Пол Аббате у вівторок заявив, що не бачить доказів, які свідчать, що Росія робить кроки, щоб вирішити проблему хакерів, які здійснюють кібератаки із застосуванням програм-вимагачів.

"Грунтуючись на тому, що ми бачили, я б сказав, що немає доказів, які свідчать, що Росія зробила дії з боротьби з тими, хто займається кібератаками з вимаганням", - сказав Аббате, виступаючи на саміті з розвідки і нацбезпеки.

"Ми просили про допомогу щодо тих, хто, як ми знаємо, перебуває в Росії, і проти кого у нас висунуті обвинувачення, але ми не бачили жодних дій з російського боку. Тому я б сказав, що в цьому відношенні нічого не змінилося", - додав він.

За останні місяці США зіткнулися з серією потужних кібератак, метою яких було отримання викупу. Зокрема, раніше в цьому році хакерською атакою була паралізована робота паливопроводу Colonial Pipeline, яким доставляють пальне з Техасу на східне узбережжя США. 11 травня компанія-оператор оголосила про поступове відновлення роботи. Однак пізніше Colonial Pipeline підтвердив факт виплати викупу хакерам у розмірі $4,4 млн. Пізніше американські слідчі заявили, що змогли повернути частину викупу, який був виплачений хакерам.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА