14:56 18.09.2021

У Мельбурні сталися заворушення, сотні людей затримані

2 хв читати
У Мельбурні сталися заворушення, сотні людей затримані

У Мельбурні в суботу сталися зіткнення між противниками введення суворих обмежувальних заходів через COVID-19 і співробітниками поліції: кілька поліцейських поранені, сотні протестувальників заарештовані, повідомляють західні ЗМІ.

Поліцейські застосували сльозогінний газ для розгону демонстрантів, які влаштували марш у передмісті Мельбурна, незважаючи на те, що жителям заборонено виходити з дому без поважної причини. У підсумку понад 200 учасників акції протесту затримані.

Як повідомляє преса, посилаючись на місцеву поліцію, шестеро співробітників потрапили до лікарень з пораненнями: вони постраждали, коли спробували перешкодити групі з сотень хуліганів.

"Сьогодні ми побачили групу протестувальників, які зібралися не для того, щоб відстоювати свої свободи, а просто щоб вступити в сутички з поліцією", - наводять ЗМІ слова начальника поліції штату Вікторія Марка Галліота.

Як зазначається, поліція зробила зусилля для того, щоб обмежити доступ демонстрантів до центру міста, щоб уникнути інцидентів. Тоді учасники маршу перемістилися в інші райони міста.

За даними ЗМІ, поліцейські загалом змогли запобігти схожим демонстраціям у Сіднеї. Як повідомила поліція штату Новий Південний Уельс, в цьому місті затримали близько 20 демонстрантів.

Протести містах Австралії спалахнули на тлі продовження там вкрай суворого режиму локдауну. Так, в Мельбурні діє вже шостий за рахунком карантин з початку пандемії. У Сіднеї локдаун триває вже понад два місяці.

Раніше влада Австралії успішно справлялися зі стримуванням коронавірусу COVID-19. Однак тепер це вдається складніше, зокрема через поширення більш заразного варіанту "дельта".

Загалом в Австралії з початку пандемії COVID-19 виявили 84 тис.заражень, понад 1,1 тис. інфікованих померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА